Links

Op www.wandelzoekpagina.nl een keur aan dagwandelingen, stadswandelingen, meerdaagse tochten, bestaande en opgeheven NS-wandelingen, kortom, een schat aan informatie voor de wandelaar; een aanrader

www.provincie-utrecht.nl heeft van wandelen een project gemaakt. Onderdeel hiervan is een wandelrouteplanner die z'n best doet, maar nog niet je-van-het is.

Een echt goede wandelrouteplanner bestaat nog niet. Wel voor fietsers, van de Fietsersbond. En er valt ook goed een wandeling mee te plannen. Kijk op www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner

www.landschaperfgoedutrecht.nl was mede-initiatiefnemer van veel meer klompenpaden dan alleen het Aderwinkelpad. Een aantal is te downloaden, van alle klompenpaden zijn de verkooppunten in schema gebracht: Klompenpaden.nl.

Er staat veel te gebeuren in het Krommerijngebied op het gebied van recreatie en wandelen. Het jaagpad langs de Krommerijn verbindt Utrecht met Wijk bij Duurstede. Maar er zijn nog veel verbindingen gewenst om wandelroutes aan elkaar te knopen. Gebiedscoöperatie O-Gen speelt hierin een belangrijke rol.

De vereniging voor wandelaars is natuurlijk www.tevoet.nl . De vereniging wil meer en betere, vooral kleinschalige wandelmogelijkheden. In samenwerking met andere belangenorganisaties komt de vereniging op voor alle soorten wandelaars: de ommetjes-lopers maar ook de kilometer-eters.

Op zoek naar andere mooie streken in Nederland om te wandelen? www.daarmoetikzijn.nl is een leuke site van de Universiteit Wageningen die daarbij behulpzaam is.

www.destichtserijnlanden.nl